Vergoedingen en tarieven

Onze transparante tarieven en vergoedingsmogelijkheden maken kwaliteitszorg toegankelijk voor iedereen

Bij De Fysiobox geldt het volgende voor behandelingen

Voor de behandeling reserveren wij 30 minuten (dit is inclusief administratie tijd en het plannen van een vervolg afspraak). Om de behandeltijd zo effectief mogelijk te benutten, vragen wij u om uw agenda paraat te hebben zodat dit niet onnodig van uw behandeltijd af gaat.

Voor een uitgebreide screening rekenen wij 60 minuten, dit zal gerekend worden als een dubbele zitting. Ook dit is inclusief administratietijd.

Echografie

Voor het maken van een echo rekenen wij geen extra kosten bij bestaande cliënten van de praktijk. Komt u voor een éénmalig consult echografie, dan rekenen wij altijd een dubbele zitting.

Kosten fysiotherapie

Voor een zitting fysiotherapie rekenen wij 40 euro, voor een zitting van 60 min is dit 80 euro. Voor 2020 hebben wij een contract met alle partijen die vallen onder Zilveren kruis(Achmea), Caresq en A.s.r. Bent u verzekerd bij een andere maatschappij, dan dient u de behandeling af te rekenen na de behandeling. De factuur kunt u indienen bij uw verzekering. In de regel worden de kosten geheel vergoed, maar in sommige gevallen is dit maar 75%.

Verzekering Fysiotherapie Amsterdam

Waarom geen contract met sommige verzekeraars

We krijgen nog vaak de vraag van onze patiënten waarom we geen contracten afsluiten met sommige zorgverzekeraars. Voordat wij deels contractvrij gingen werken, hebben wij geprobeerd om met de verzekeraars te onderhandelen over een contract. Helaas zijn zorgverzekeraars niet bereid te onderhandelen. Helaas konden en wilden wij niet nieuwe contracten tekenen bij de verzekeraars omdat ze het tarief niet wilde aanpassen en wij op deze manier niet de kwaliteit van de praktijk konden behouden en verbeteren.

Het al langer dan 14 jaar aanhouden van hetzelfde tarief staat voor ons niet gelijk aan de inspanningen, trainingen en al het andere dat wij doen om altijd kwalitatieve behandelingen te kunnen geven. Al zouden wij jarenlang meegaan in hetzelfde tarief van de verzekeraars, dan hadden wij op geen enkele manier meer investeringen kunnen doen.

Bij De Fysio Box nemen wij uw lichamelijke klachten serieus. Wij kijken naar een totale aanpak voor uw herstel, dus niet alleen waar de pijn zit. Door onze unieke aanpak hebben wij vaak snel resultaat.

Extra handelingen zoals echografie, Dry-needling, tapen, nazorg d.m.v. video’s worden niet extra berekend, dit zien wij als onze service naar u.

Wij zien vernieuwing d.m.v. opleidingen en cursussen als belangrijk criteria in ons vakgebied, wij blijven daarom ook regelmatig deelnemen aan opleidingen en cursussen.

Het bezig zijn met u gezondheid is onze prioriteit. Onnodig veel tijd doorbrengen aan administratie die uw gezondheid niet bevordert, denk aan onnodig veel vragenlijsten, zien wij niet als meerwaarde.

Wij zijn zeker niet de enige fysiotherapie praktijk die contractvrij is gaan werken. Beter nog, het is zelfs geen uitzondering meer. Steeds meer fysiotherapeuten beseffen dat de verzekeraars geen eerlijke vergoeding geven voor de fysio behandelingen.

Dat wij niet meer met contracten werken, betekent dat niet dat er niks vergoed wordt voor onze dienst. Zorgverzekeraars vergoeden vaak nog 70-80% van de behandeling. Dit percentage geldt over het bedrag dat de zorgverzekeraar aan de fysiotherapeut zou uitbetalen. Dus niet het bedrag dat de fysiotherapeut rekent aan de patiënt.

Neem contact met ons op

Contact formulier Fysiotherapie